Biljke za mršavljenje

Slim5SLIM5 kapsule sadrže patentiranu kombinaciju 5 prirodnih biljnih sastojaka za mršavljenje i podršku vitalnosti organizma.

Zeleni čaj zahvaljujući bogatom sadržaju polifenola ima snažna antioksidantna svojstva. Može biti od koristi u snižavanju holesterola i kontroli nivoa šećera u krvi. Studije pokazuju da svakodnevna upotreba zelenog čaja pojačava termogenezu u telu i indukuje dodatnu potrošnju unetih kalorija, najverovatnije zahvaljujući kofeinu i katehinima. Ovo može rezultovati bržim mršavljenjem i smanjenjem potkožnog masnog tkiva.

Kora gorke narandže sadrži aktivan sastojak sinefrin koji ima termogena svojstva i može podstaći „sagorevanje masti“. Ovaj ekstrakt nedozrelog voća narandže utiče na smanjenje apetita i ubrzanje metabolizma. Podiže nivo energije i raspoloženja, bez neželjenih dejstava poput ubrzanog rada srca ili povišenog pritiska. Istraživanja na životinjama pokazuju da kora gorke narandže može biti od koristi u umanjenju negativnih simptoma dijabetesa tip 2.

Sibirski žen-šen je poznata „adaptogena“ biljka koja pomaže organizmu da se izbori sa hroničnim psihofizičkim stresom.  Podiže opšti energteski nivo organizma i mentalnu svežinu. Eleuterozidi, aktivna jedinjenja žen-šena, imaju tonizirajuće dejstvo na metabolički i imuni sistem organizma.

Ruzmarin sadrži mnoge korisne aktivne sastojke, od kojih je najpoznatiji karnozinska kiselina. Ovo jedinjenje ispoljava jaka antioksidantna i protektivna svojstva, naročito na polju zaštite nervnih i moždanih ćelija od negativnog dejstva slobodnih radikala. Ruzmarin poseduje antikancerogeni potencijal, koristan je za detoksikaciju jetre i celog organizma.

Vitamin C je svakako najpoznatiji antioksidant. Potreban je za rast i obnovu tkiva u svim delovima tela. Najnovija istraživanja pokazuju da osobe sa niskim nivoom vitamina C u organizmu gube sposobnost trošenja rezervi masti tokom fizičkih aktivnosti.