Kako deluje?

SLIM5 formula: biljke za mršavljenje

Jedinstvena formula SLIM5 sadrži 5 proverenih prirodnih sastojaka za smanjenje apetita, zdravo mršavljenje i čišćenje organizma.

biljke za zdravo mrsavljenjeSLIM5 formula višestruko deluje na otklanjanje primarnih uzroka gojaznosti, umanjenje hroničnih zdravstvenih problema i popravljanje opšteg  zdravlja i vitalnosti organizma.

Preparat SLIM5 predstavlja snažan prirodni adaptogen sa antizapaljenskim, antioksidativnim , tonizirajućim, detoksikantnim i antistresogenim svojstvima. Redovna upotreba SLIM5 u kombinaciji sa zdravim životnim stilom može rezultirati umanjenjen gojaznosti izazvane metaboličkim i hormonalnim poremećajima, podizanju nivoa energije i raspoloženja, te unapređenju opšteg zdravstvenog stanja.

SLIM5 formula velnesa

Kako slim5 deluje?

  1. Stabilizacija endokrinog sistema
  2. Detoksikacija jetre
  3. Antioksidantna zaštita
  4. Redukcija viška masti
  5. Eliminacija nataloženih (kseno)estrogena

Detoksikacija (čišćenje) jetre u cilju pravilnog i efikasnog razgrađivanja masti i eliminacije toksina predstavlja faktor broj 1 u kontroli gojaznosti. Kora gorke narandže i zeleni čaj značajno utiču na proces detoksikacije i harmonizacije rada jetre.

Faktor zapaljenja u najnovijim istraživanjima pokazuje značajnu vezu sa viškom kilograma. Višak kilograma doprinisi pojavi zapaljenja (inflamacije), a stvorena zapaljenja doprinose daljem gojenju i okidanju velikog broja tzv. hroničnih nezaraznih bolesti. Zeleni čaj igra ključnu ulogu u eliminaciji žarišta zapaljenske reakcije i njegovom ublaženju.

Oksidativni stres podrazumeva negativan uticaj slobodnih radikala ili prosto oksidaciju koja najčešće staje na put uspešnog procesa kontrole gojaznosti i vitalnosti. Lekoviti deo biljke ruzmarina (Rosmarinus officinalis), inicijalno deluje kao snažan antioksidans zajedno sa vitaminom C i značajan je elemenat detoksikacije jetre zbog čega se ova lekovita biljka koristi u terapiji  velikog broja patoloških stanja u organizmu.

Metabolizam, odnosno metabolička moć, predstavlja jedan od ključnih faktora zdravlja i kontrole gojaznosti. Skorija istraživanja potvrdila su negativan uticaj oksidativnog stresa, zapaljenja i visokog unosa takozvanih praznih kalorija na nivo metabolizma, te pravilno funkcionisanje mitohondrija i štitaste žlezde kao glavnog metaboličkog motora. Pored ruzmarina i zelenog čaja kao kontrolora zapaljenske reakcije i oksidacije, ekstrakt Žen Šena deluje tonizirajuće u smislu stimulacije transformacije unetih kalorija masti i šećera u energiju.

Faktor stresa zauzima vodeću poziciju u indukovanju disbalansa hormona što ozbiljno utiče na zdravlje i sposobnost mršavljenja. Hroničan stres može dovesti do insulinske rezistencije, gubitka mišićne mase, uvećanja količine masti, sa uvećanjem nivoa triglicerida, holesterola i krvnog pritiska. Aktivira se imuni sistem sa pojačanim zapaljenskim odgovorom i oksidativnim stresom. Štitna žlezda se usporava, a sistem detoksikacije sve više slabi. Ekstrakt Žen Šena u kombinaciji sa vitaminom C pomažu rad nadbubrežnih žlezda u smislu povećanja njihove efikasnosti i boljeg prilagođavanja na stres.

Ksenoestrogeni su hemijske supstance koje u organizam dospevaju iz spoljašnjeg okruženja. Oni u telu oponašaju hormone iz grupe estrogena, ometaju normalno funkcionisanje naših hormona te ometaju rad žlezda. Na tržištu se mogu pronaći u velikom broju kozmetičkih proizvoda i plastične ambalaže. Osim što su kancerogeni, novija istraživanja pokazuju da uzrokuju i mnoge ženske probleme poput endometrioze, cisti na jajnicima, fibrocistične promene u grudima, PMS i menstrualne grčeve. Kod muškaraca, ksenoestrogeni negativno utiču na plodnost i zdravlje prostate. Zahvaljujući vezivanju za određene receptore, ksenoestrogeni izazivaju pojavu viška estrogena u organizmu koji dodatno otežava skidanje masnih naslaga sa tvrdokornih mesta (stomak kod muškaraca, struk i butine kod žena). Aktivni sastojci SLIM5 pomažu u detoksikaciji organizma i čišćenju tela od viška estrogena.